София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ураганен вятър нанесе щети в страната

Евакуираха гимназия в Сопот

5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Ураганен вятър в Сопот наложи евакуацията на 600 ученици. Той е изпочупил голяма част от стъклата на учебното заведение. В училището има и счупени входни врати. Директорката е помолила допълнително да бъде осигурена нощна физическа охрана, тъй като местните фирми няма да успеят до довечера да възстановят щетите. В района духа силен вятър с пориви до 90 км/ч. Паднали са част от пилоните, които държат знамена в града. Вятърът е преместил и част от контейнерите за смет.

Силният вятър нанесе щети и в Карлово. Северната част на града остана без ток.

Заради студа и вятъра днес няма занятия и в две училища в Клисура

Силен вятър духа и на територията на Пловдив. Сигнали за паднали на пътя клони постъпват от сутринта в Областното пътно управление.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за днес жълт код за цялата страна заради силен вятър, съобщиха от НИМХ. Предупредителният код е заради силния и временно бурен север-северозападен вятър, който е с пориви до 20-24 метра в секунда.