София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уроци по българщина и традиции за на най-малките

Преподават ги в столична детска градина

6 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

 С коледно стихотворение от български автор, чието име тяхната  учителка Деспина Апостолова ги учи винаги да споменават, малчуганите от група „Дъга“ на  столичната детска градина „Цветен рай“ ни посрещат, за да ни покажат какво са научили.Част от тези деца, ученици на Деспина е 4-годишният син на Янита- Кирил.

Главният виновник, за да рецитират така Кирил и неговите другарчета българска поезия е именно тяхната любима учителка Деспина Апостолова. На години вече пенсионер, но не желаеща да с откаже от професията, заради любовта си към децата. И понеже добрите неща няма как да не останат незабелязани, впечатлена от дейността на преподавателката се оказа и писателката Светла Лажова, която избра вместо сама да напише, да разкаже чрез нас тази хубава коледна приказка.

Ако си мислите обаче, че нещата, на които Деспина учи децата ще си отидат с нея, след ката тя напусне градината, грешите. В „Цветен рай“ да бъдеш преподавател е мисия, в това е убедена и младата  й колежка -учителката по музика, която ни показва колко талантливи са нейните ученици.

А, за да се случва цялата тази магия, някой трябва да я покровителства и да застава на страната на доброто, за да може цветният рай да оцелее и приказката да завършва щастливо.

Независимо дали се занимаваме  с деца - прекрасни с като тези или професията ни  е свързана с нещо съвсем различно, нека запомним и следваме съвета да се отнасяме към работата си, близките си и всички хора около нас с много любов, защото това е единственият начин живот да ни се отплати със същото.