Гледай
на живо

Установена е личността на петима съучастници в убийството на посланик Карлов

Посланик Андрей Карлов беше прострелян на 19 декември в Анкара

Установена е личността на петима съучастници в убийството на посланик Карлов Турската прокуратура е установила личността на петима души, заподозрени в поръчването на убийството ... thumbnail text

Турската прокуратура е установила личността на петима души, заподозрени в поръчването на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, съобщава Hurriyet Daily News.
И петимата по това време са били отседнали в хотела, в който се случи трагедията и е възможно да са комуникирали с убиеца Мевлют Алтънташ.
Полицията е установила, че няколко дни преди убийството Алтънташ е посетил търговски център до хотела, където е провел разговори онлайн с помощта на приложението Face Time с един от заподозрените, а след това са се срещнали и в хотела.
Посланик Андрей Карлов беше прострелян на 19 декември по време на реч при откриването на фотоизложбата "Русия от Калининград до Камчатка в очите на пътешественика" в Анкара. Според турските власти атентаторът е Мевлют Алтънташ, който беше елиминиран от местните сили за сигурност. Разследващата комисия откри дело по член „акт на международен тероризъм”.