София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Утре времето ще е горещо

Максималните температури ще достигнат до 40 градуса

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Утрото в петък ще започне с разкъсани ниски облаци по Странджанското крайбрежие и в централните части на Дунавската равнина, но те бързо ще намалеят и през деня над страната времето ще бъде слънчево. Следобед в Източна България и около планините ще се развие незначителна купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб, след пладне в източните райони до умерен от изток. Времето ще е горещо с максимални температури от 34 до 40 градуса.


Над планините времето ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност. По високите части преди обед ще духа умерен вятър от север, около обед ще стихне, а късно следобед ще се ориентира от югозапад и ще се усилва. На 2500 м височина максималната температура ще достига 18 градуса, а на 1500 м около 24 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове по Странджанското крайбрежие ще има временни заоблачавания. Вятърът ще бъде слаб, следобед до умерен от изток-югоизток. Вълнението ще бъде слабо. Дневните температури ще достигат 30, 33 градуса. Температурата на морската вода е 25, 28 градуса.

В събота ще бъде все още горещо и предимно слънчево. По-късно през деня и в нощта срещу неделя над Западна България ще се заоблачи и ще превалява и прегърмява. На места валежите ще са интензивни, ще има и градушки. В неделя от запад на изток температурите чувствително ще се понижат. Валежи и гръмотевици ще има и над централните части, а привечер и над източните, но с ослабваща интензивност. В понеделник и вторник ще бъде по-свежо, с повече облаци следобед над планините.

На този ден най-студено е било в София плюс 9.2 през 1916 г, а най-топло в Пловдив 39.5 през 1952 г.