София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В 99% от случаи като в този в Момчилград, виновни са близки на детето

Коментар пред Нова телевизия на психологът Росен Йорданов

6 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

„В 99% от подобни случаи става въпрос за хора, които се грижат за детето. Хората имат едно лице за пред обществото и едно за в дома. Много често причина е извънклинично протичащи психични заболявания. Причина може да бъде и големият стрес. Гледането на дете понякога е и трудност и наслояването на несправяне с някакви трудности това може да доведе до много тежък стрес”, коментира в предаването на Нова телевизия „Здравей, България” психологът Росен Йорданов.
Припомняме, че  след жестокото убийство на 7-годишната Дамла, целият град настръхна, като заплаши с протест ако своевременно не бъде устаановен и наказан извършителят.
Вчера се множество спукулации по отношение на това замесена ли е майката на детето, която към момента е известно, че е задържана и разпитвана.
„Това разбиране, че към семейството може да изпитваш само положителни чувства и чувство на обич към детето си не е истина. Ние сме амбивалентни същества и изпитваме и любов, но понякога и омраза”, каза още психологът.
Прокуратурата все още не дава почти никаква информация относно  евентуален заподозрян, тъй като се смята, че това може да попречи на разследването.