София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Брюксел се готви протест срещу Тръмп

Той е предвиден за 24-и май, по време на срещата на НАТО

7 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Противници на американския президент Доналд Тръмп, пристигат в Брюксел от страни членки на Евросъюза, за да участват в протестна акция под името „Тръмп не е добре дошъл“, съобщава вестник „Derniere heure“.

Мероприятието ще се проведе на 24-и май, в деня на пристигането на Тръмп в града, където ще се проведе срещата на НАТО.

Очаква се в разрешения от столичните власти протест, да вземат участие около девет хиляди души. Гръбнакът на протеста, според изданието, ще бъде на граждани от Германия, Франция и Холандия.

Временна щаб квартира на Тръмп в белгийската столица, ще стане резиденцията на американския посланик. Планирани са срещи на Тръмп с министър-председателя Шарл Мишел и белгийския крал Филип.

Представителят на белгийския Национален профсъюз на полицията и пазителите на реда Фредерик Фортунато, по-рано изрази безпокойството си от това, че тренировъчните действия за опазването на реда, които ще защитават безопасността при визитата на Тръмп в Брюксел, са започнали едва седмица преди събитието.

За безопасността по време на срещата на НАТО в Брюксел, ще се грижат 3120 полицаи.