София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Германия арестуваха група неонацисти

Около 200 полицаи са участвали в операцията

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Специалната операция срещу членове на неонацистка група се проведе в сряда сутринта в няколко града в Германия, информира пресслужбата на кабинета на главния прокурор. Шестима от задържаните са заподозрени в планиране на атаки срещу полицията и мигрантите.
Претърсени са 12 апартамента и други помещения, намиращи се на територията на федералните провинции Баден-Вюртемберг, Берлин, Бранденбург, Долна Саксония, Райнланд-Пфалц и Саксония-Анхалт. Подозрението е във връзка с формирането на десни екстремистки групи. Около 200 полицаи са участвали в операцията.
Шестима от обвиняемите, между които комуникацията се състои основно посредством социалните мрежи, са заподозрени в сформиране на десни екстремистки асоциации. От пролетта на 2016 те са планирали въоръжени нападения срещу полицията, кандидати за статут на бежанци и хора от еврейската общност. Седмият е обвинен в подпомагане на групата, сочи докладът.