София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Индонезия забраняват книга за самозадоволяването

Пособието е предвидено за обучение на деца

7 годиниЛюбопитно 1 Боряна Райчева

Министерството на образованието в Индонезия призова книгоиздателство, да оттегли своя книга за секс, в която е разгледана темата за самозадоволяването, предаде Ройтерс.

Министерството на образованието посочва, че книгата „I Dare to Sleep Alone and I Learn to Control Myself“ (Мога да спя сам и да се науча как да се контролирам) противоречи на приетите норми на поведение. Чиновниците заявяват, че изданието съдържа порнография.

"Съдържанието на книгата не е подходящо за деца, то е пошло“, заяви министерството и добави, че издателят трябва да изтегли книгата си от пазара, в противен случай го очакват „жестоки санкции“.

Издадетелството поднесе извиненията си за нанесен ущърб, но отбеляза че книгата е създадена, за да помага на родителите да научат децата си, как да се защитават от сексуални посегателства. Директорът на издателството отбеляза, че при подготовката на книгата са били проведени консултации с психолози и педиатри.

"Разбираме, че някои членове на обществото ни не са готови за сексуално просвещение в ранна възраст“, отбеляза той и зави, че купувачите на книгата могат да я върнат и да получат парите си обратно.

Индонезия е страната с най-голямото мюсюлманско население в света. Разговорите за секс се считат за тема табу и обучаващите материали за това са слабо разпространени.