София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В интернет се появи видео от убийството на Ким Чен Нам

Братът на лидера на КНДР беше убит на 13 февруари

7 годиниКрими 2 Боряна Райчева

В интернет се появи видео на атака над Ким Чен Нам - полубрата на лидера на КНДР Ким Чен Ун. Кадри от видеокамерите на летището Куала Лумпур бяха публикувани в YouTube.
На кадрите може да се види как човек в дънки и светло яке, вероятно Ким Чен Нам, се запътва към дисплей с информация, когато жена в бяло го атакува отзад. Тя хваща главата му за момент, пуска го и изчезва в тълпата. След това мъжът отива при служителите на реда и им показва лицето си. Придружен от двама мъже, той е изпратен в болница.
На 19 февруари беше задържана гражданка на Индонезия по подозрение в участие в убийството на Ким Чен Нам. Тя заяви, че участвала в снимките на развлекателно предаване. Според жената по време на една от тези постановки, тя трябвало да хвърли червен пипер в лицето на непознат. Заподозряната е казала на полицията, че са й платили 100 $, за да го направи.
Ким Чен Нам беше убит на 13 февруари на летището Куала Лумпур. От столицата на Малайзия той е възнамерявал да лети до Макао при семейството си. Според следователите две жени са извършили покушението, след което са успели да избягат от местопрестъплението.

Линк към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=r0_C7M9fKlQ