София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В неделя остава прохладно

В понеделник се очакват валежи

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В неделя утрото ще бъде студено с минимални температури от 7 до 12 градуса, в котловините от 3 до 7, а по брега на морето до 15. Денят ще започне с разкъсана облачност, намаляваща на много места до предимно слънчево време.

Около и след пладне отново ще се заоблачава, като по-плътни ще бъдат облаците над западните и южните райони. Ще се затопли спрямо изминалите дни и максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса.

Над планините преди обед ще бъде слънчево или малко облачно. Следобед ще се заоблачава, но слаб дъжд е възможен в масивите по западната ни граница. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 5 градуса, а на 1500 м около 11 градуса.

По Черноморието облаците ще намаляват често до слънчево време. Преди обед ще бъде почти тихо, а около и след пладне ще духа до умерен вятър от югоизток. Дневните температури на въздуха ще достигат 21, 23 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Температурата на морската вода ще бъде 18, 22 градуса.

В понеделник облачността ще бъде значителна. Слаб дъжд ще превали на места в Западна и Южна България. Във вторник ще бъде облачно и ветровито – с умерен до засилен вятър от североизток. Ще превалява дъжд, на повече места и по-съществено в южните и източните райони. Слабо ще захладнее.

В сряда ще остане ветровито. Ще има временни разкъсвания на облачността, но в Югозападна и Югоизточна България ще има и превалявания. През втората половина на следващата седмица от североизток ще застудява.

На този ден най-студено е било в Плевен плюс 1.6 през 1921 г, а най-топло в Плевен 34.2 през 1927 г.