София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Столипиново глобяват родители

Те не пускат децата си на училище

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Санкции за родители, които не пускат децата си на училище, е предприел кметът на пловдивския район "Източен" Николай Чунчуков. Причината е многото деца, които не посещават учебните заведения.

Администрацията на района от години прилага специална процедура по прилагане на административно-наказателни мерки спрямо безотговорните родители и затова мерките в механизма не са ни непознати.  

Екип по обхват в кметството продължава да издирват деца и ученици, необхванати в образователната система.

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков подчерта, че с образователни проекти и работа по национални програми са създадени отлични условия за образованието на децата в училищата и детските градини, включително и закуски и плодове.

Актове за установяване на административно нарушение ще се прилагат и спрямо родители, които  са адресно регистрирани в район „Източен“, но децата им са записани в други учебни заведения в града.