София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ваклин е търсил съдействие от ДАНС и посредник

Имал 4 уговорки с Иванчева, на които тя не е отишла

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, заяви, че изтеклите в медии разговори, на които той присъства, отразяват случилото се през април.  Той обяви, че разговорите от специалните разузнавателни средства (СРС), изтекли в "Правен свят", отговорят на истината поне в частта, където се говори за него.

Ваклин заяви, че той е потърсил посредника Петко Дюлгеров, за да се срещне с Иванчева. Строителният предприемач призна, че е отишъл в ДАНС, за да се оплаче, но междувременно е потърсил Дюлгеров. „Надявах се, че всички тези забавяния са плод на лоша организация и недобра работа в общината”, изтъкна Александър Ваклин.

Той изтъкна, че е имал 4 уговорени срещи с Иванчева, на които тя не е отишла. С Иванчева са се видели веднъж след уговорка с Петко Дюлгеров.

Когато отишъл на срещата в общината, Ваклин носел 70 000 евро, които трябвало да предаде по-късно на посредника. В общината го оставили да чака 2 часа (пред кабинета на Иванчева), после го вкарали в заседателната зала. Така срещата станала близо 4 часа след уговорения час, посредникът Петко Дюлгеров си тръгнал и затова парите са предадени при друга среща. 

Парите на Ваклин - 70 000 евро, остават блокирани.

"Ако бъде излъчена срещата ни в телевизионно предаване, ще се учудите на моите здрави нерви как останах. Тя ме попита три пъти как се казвам. Тази среща имаше за цел да ме постави в неудобно положение. Разговорът беше на един самозабравил се велможа, който се опитва да унизи човека срещу него", каза още бизнесмена.

Ваклин отрече да е „воден за ръчичка” от служител на КОНПИ в Специализираната прокуратура или някой да му е помагал, за да напише жалбата си, както твърди адвокат Ирен Савова, която защитава заместничката на Иванчева – Биляна Петрова.