София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ваклин: Няма заговор срещу Иванчева

Адвокат Савова: Парите са осигурени преди сигнала

6 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Александър Ваклин е бизнесменът, който твърди, че е изнудван от кмета на район „Младост” Десислава Иванчева. Става дума за сумата от 500 000 лева.
„Трябва да се прекрати една порочна практика. За съжаление Десислава Иванчева наистина си поиска парите и сама определи мястото и времето, по което да й бъдат дадени. Няма заговор”, категоричен бе бизнесменът.
„Направих четири опита да си запиша час за среща с кметицата на район „Младост” и да обсъдя с нея в официалното й приемно време ситуацията. На нито една от тези срещи тя не дойде, а присъстваше някой неин заместник”, поясни Ваклин.
По думите му има неоспорими доказателства срещу Десислава Иванчева.
„Никой не е искал да стане такъв цирк. Показността е по вина на г-жа Иванчева. Тя си избра времето и мястото, а то не беше подходящо. Това се случи пред министерство – какво очаквате”, коментира още Александър Ваклин.
Бизнесменът е на мнение, че тя се е превърнала в „синдром на човек, почувствал се над закона”.

В същото време адвокат Ирен Савов, която защитава зам.кмета на „Младост“ Биляна Петрова, заяви пред БТВ, че парите за подкупа са осигурени преди да бъде подаден сигналът срещу нея.

„Парите, които Ваклин е предал на следователите за въпросния подкуп са предадени на 2 април. В постановлението за привличане като обвиняема на Десислава Иванчева пише, че подкупът е поискан на 13 април. Как така едни пари вървят изпреварващо по-бързо преди да бъдат поискани?”, попита Савова.
„В никакъв случай нито един български гражданин не може да бъде поставян в такова унизително положение”, категорична е Ирен Савова по повод показния арест на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Тя обясни, че прокурорите и полицаите са я допуснали без проблем до нейната клиентка, но състоянието, в което тя е намерила двете арестувани жени, било покъртително.