Гледай
на живо

Валентин Радев: Оградата по границата ни с Турция е напълно готова

Вътрешният министър отговори на Корнелия Нинова

Валентин Радев: Оградата по границата ни с Турция е напълно готова Вътрешният министър Валентин Радев отговори на Корнелия Нинова за исканата му остава. Той заяви, че ... thumbnail text

Вътрешният министър Валентин Радев отговори на Корнелия Нинова за исканата му остава. Той заяви, че тя трябва да отнесе искането си до премиера Борисов, защото само той има право да го назначава и освобождава. Радев е на мнение, че не поставя цензура на свободата на словото.

Припомняме ви, че БСП поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В реч от парламентарната трибуна лидерката на социалистите Корнелия Нинова обвини двамата министри, че налагат цензура и препятстват питанията за строежа на оградата по границата с Турция.

В сряда правителството обяви оградата за стратегически за националната сигурност обект и според Нинова това ще позволи управляващите да засекретят информацията за нея.

Вътрешният министър заяви, че не трябва да се предоставя информация на хората, които искат да преминат незаконно границата ни. Той обясни, че сто процента е изградена оградата по границата ни с Турция и остава да се сложат сензори и системи за наблюдения на местата, на които липсва физическа охрана. Тези системи ще бъдат поставени до месец.

Валентин Радев се срещна днес с вътрешния министър на Словакия Роберт Калиняк, за да обсъдят българското европредседателство и темите, които България ще постави по негово време. От своя страна Калиняк заяви, че България е добре подготвена и е с свършила добра работа по охраняването на границите ни. Той заяви, че ако останалите страни от ЕС охраняваха границите си като нас, то нямаше изобщо да говорим за мигрантска криза.