София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов гневен на Борисов

Трус в коалицията?

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Коалиционните партньори на премиера Бойко Борисов Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров останаха изненадани от новината за оставките в кабинета, предаде ПИК, позовавайки се на свой репортер.

Вицепремиерът Симеонов реагира остро на решението на Борисов, като заяви категорично, че не е бил информиран предварително за оставките.

"Нищо такова не е съгласувано, което е абсолютно нарушение на политическото споразумение. След като премиерът се допитваше лично до мен и до останалите ми колеги от "Обединени патриоти" за всякакви неща, редно беше и сега да го обсъдим", заяви вицепремиерът.

Той добави, че този ход от страна на Борисов е като при еднопартийно управление, което противоречи на техните коалиционни отношения. Симеонов не смята, че Валентин Радев и Ивайло Московски имат нещо общо с инцидента край Своге.

Военният министър Красимир Каракачанов също потвърди, че решението за оставките не е било съгласувано с тях. Каракачанов заяви пред ПИК, че не може да коментира ситуацията, защото в момента е извън страната.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе на противоположното мнение на Симеонов, като смята, че Бойко Борисов е в пълното си право сам да взима подобни решения. Сидеров не е изненадан от смените в кабинета, като подкрепя оставките на премиера.