София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Валери Симеонов: Има лов на вещици

Вицепремиерът не смята да дава оставка

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма намерение да подава оставка, тъй като не вижда основание за това. Той посочи, че тези, които му искат оставката, не са гласували за него и следователно нямат право.

В четвъртък оставката на Симеонов поискаха от партия „Воля“ и от ДПС, като се аргументираха с репликата му за „майтапчийските снимки“ в Бухенвалд, с която той се опита да защити подалия оставка заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев, позирал с нацистки поздрав.

Вицепремиерът каза, че няма пропуски или нарушения в работата си и че ще съди вестник „Сега“, публикувал репликата за Бухенвалд. Според него записът, който е направен, е манипулиран, и са вадени само отделни изречения.

„Смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо“, коментира Симеонов.