Гледай
на живо

Валери Симеонов: Има лов на вещици

Вицепремиерът не смята да дава оставка

Валери Симеонов: Има лов на вещици Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма намерение да подава оставка, тъй като не вижда основани... thumbnail text

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма намерение да подава оставка, тъй като не вижда основание за това. Той посочи, че тези, които му искат оставката, не са гласували за него и следователно нямат право.

В четвъртък оставката на Симеонов поискаха от партия „Воля“ и от ДПС, като се аргументираха с репликата му за „майтапчийските снимки“ в Бухенвалд, с която той се опита да защити подалия оставка заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев, позирал с нацистки поздрав.

Вицепремиерът каза, че няма пропуски или нарушения в работата си и че ще съди вестник „Сега“, публикувал репликата за Бухенвалд. Според него записът, който е направен, е манипулиран, и са вадени само отделни изречения.

„Смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо“, коментира Симеонов.