София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Василев: Зад Върбакова стои някой друг

Според него държавата не трябва да влиза в сделката за ЧЕЗ

6 годиниИкономика 7 Боряна Райчева

Приватизацията на ЧЕЗ е една от най-добрите приватизации в България изобщо. Ако някой критикува някоя приватизация, не трябва да е тази. Това каза пред Нова телевизия бившият вицепремиер Николай Василев, по повод отправени критики от министър Теменужка Петкова по повод приватизацията на ЧЕЗ България по времето на кабинета Сакскобургготски.

По думите на Василев държавата не трябва да влиза в сделката с ЧЕЗ, защото не би било редно да се смесва политиката с икономиката.

Най-лошият вариант е с парите на данъкоплатците да участва в сделка на цена, която не е определена от държавата“, бе категоричен бившият вицепремиер.

Според Николай Василев не фирмата на Гинка Върбакова е тази, която купува ЧЕЗ.

„Има хора у нас, които знаят кой стои зад Върбакова”, каза той.

„Сделката може да се разпадне с няколко телефонни обаждания от „Дондуков” 1 до определени банки или до други държави. Но не знам дали това е целта, защото не знам кой стои зад сделката”, подчерта Василев.