София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велизар Енчев: Байрактаров беше пионка на Валери Симеонов

Байрактаров е напуснал, но това не означава, че утре няма да се върне

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вече 27 години политическият живот върви към политическото блато. Аз мога да кажа, че той вече е в блатото, ако погледнем коалициите. Това е направо политическа проституция. Това заяви в предаването "Делници" по телевизия "Евроком" независимият депутат Велизар Енчев. 

Велизар Енчев даде за пример ДОСТ – Лютви Местан, Кесим Дал и Корман Исмаилов.
Касим Дал беше казал, че никога няма да подаде ръка на Лютви Местан, но в крайна сметка се прегърнаха по нареждане на Ердоган. Да се молим Ахмед Доган да стегне своите редици и ДПС да вземе своите гласове, защото ако това не се случи партия ДОСТ може да вземе сериозни проценти, което ще доведе до вреда на българската национална кауза, коментира Енчев.

По повод вчерашната новина, която Димитър Байрактаров сам обяви в ефира на телевизия "Евроком", че напуска редиците на Патриотичния фронт, Енчев беше категоричен: 

Байрактаров е напуснал, но това не означава, че утре няма да се върне. Байрактаров сега проговори, тъй като не е получил това което му се полага. А две години беше острието на ПФ, дясната ръка на Валери Симеонов.
Помните ли, когато в Народното събрание Байрактаров нападна Корнелия Нинова, размахвайки една флашка. Корнелия Нинова стана след тази нападка и заяви: „А Ваши фирми строят на границата с Турция“. Защо не каза фирмите? Защото си дава сметка, че един ден може да се коалира с ПФ, допълни независимият депутат.
Вижте цинизма на Корнелия Нинова. За Байрактаров няма да говоря. Той е пионка на Валери Симеонов. Байрактаров като каза А, да каже и Б, призова Велизар Енчев от трибуната на предаване "Делници".

До петък внасям в прокуратурата искане да бъдат привикани Нинова и Байрактаров, защото те и двамата знаят за корупционните практики на БСП и ПФ, но не казват повече. Незабавно да бъдат разпитани двамата. Призовавам Байрактаров да не повтаря опита на Корнелия Нинова и да съобщи имената на фирмите.
Не може по този начин да продължава това политическо изнудване. Именно то е причината за настоящото политическо блато, допълни Велизар Енчев