София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велизар Енчев: ГЕРБ ще погълне Патриотите

Ако Валери Симеонов поеме енергетиката, ще се провали, смята лидерът на „Българска пролет“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Интересно е кои ще бъдат министрите от Патриотарския фронт. Това каза Велизар Енчев, лидер на партия „Българска пролет“ в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“. Той обясни, че нарича патриотите патриотари, понеже те не са никакви родолюбци, а обикновени сребролюбци.

Той коментира, че служебното правителство е взело решение да бъдат купени изтребители „Грипен“ за милиард и половина, но крайното решение ще е на кабинета на Борисов. Енчев каза, че решението за купуването на шведските изтребители е добро, но има подозрения, че правителството на Борисов ще се поддаде на натиска и ще купи трета ръка Ф-16.

Ако Красимир Каракачанов бъде министър на отбраната, ще ми бъде интересно какво ще е решението, каза лидерът на „Българска пролет“.

Напоследък се забелязва, че колкото човек е по-некомпетентен, толкова са му по-големи шансовете да стане министър, каза Енчев и даде за пример Долорес Арсенова, която беше министър на икономиката в правителството на НДСВ, без да разбира нищо от икономика, но много забогатя от това.

Според него Патриотите ще последват съдбата на Реформаторския блок и ще бъдат погълнати от ГЕРБ.

Енчев прогнозира, че Валери Симеонов поеме енергетиката, ще се провали.  

Той припомни, че в края на годината е имало разговори на български представители с Еврокомисията, откъдето е казано, че договорите с т.нар. американски централи представляват недопустима държавна помощ и трябва да бъдат развалени. Интересно ще е да видим какво ще предприемат патриотите, каза още Енчев.