София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: НЯМАМЕ 1,5 МЛРД. ЛВ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАЗАРМА

81% ОТ БЪЛГАРИТЕ ОДОБРЯВАТ ВРЪЩАНЕТО НА КАЗАРМАТА

8 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Въвеждането на задължителна казарма ще струва на България 1,5 млрд. лева, а страната ни не разполага с тези финанси. Това заяви независимият депутат Велизар Енчев пред Нова по повод предложението на Красимир Каракачанов и ВМРО за въвеждане на редовна военна служба за 6 месеца.

Според Енчев идеята трябва да бъде приета първо с референдум и не й е времето сега. По негови думи в момента по-належащо е да се охранява границата и да се заделят пари за въздушните сили. Велизар Енчев предлага задължителна шестмесечна военна подготовка за младежите и в края да има задължителна военна клетва.

Доц. Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт, заяви, че 81 % от българите одобряват връщането на задължителната казарма и предложението е реалистично.
Идеята да се върнат Строителните войски е българските граждани, които нямат завършено основно образование да се занимават с трудова повинност и усвояване на определени трудови навици и професии.