София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велизар Енчев призовава да не се отварят изборни секции в Турция и Франция

Според него заради извънредното положение в двете държави не може да се гарантира честността на вота

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Независимият депутат Велизар Енчев продължава да настоява да не бъдат разкривани секции в Турция за предстоящите президентски избори. Преди седмица Енчев обяви по телевизия „Евроком“, че е подготвил законопроект, според който заради извънредното положение в Турция секции там не се отварят.

Тогава депутатът каза, че се надява Народното събрание да разгледа законопроектът в първите дни след парламентарната ваканция.

Сега той добавя към Турция и Франция, където също има извънредно положение заради зачестилите терористични нападения.

Енчев аргументира позицията си с ограничаването на човешките права на гражданите в тези държави и заради условията, при които не могат да се проведат нормално едни избори.

В Турция извънредното положение не позволява провеждането на каквито и да е избори. Още по-малко избори на друга държава, заяви той.

Той добави, че в Турция в момента не може да се гарантира свободното придвижване на избирателите и се забранява събирането на граждани в определени часове.

Енчев очаква това предложение да бъде подкрепено от „Атака“ и Патриотичния фронт.