София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велизар Енчев: У нас има бедност, полицейщина и мизерия

Според лидера на „Българска пролет“ единствените свободни телевизии у нас са „Евроком“ и „България он ер“

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Трите думи, които определят положението в България в момента са бедност, полицейщина и мизерия, това заяви в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ лидерът на партия „Българска пролет“ Велизар Енчев.
 
Според Енчев липсата на свобода у нас е очевидна и тя се доказва и от факта, че в повечето големи телевизии у нас  е невъзможно да говориш открито. Като острови на свободното слово Енчев посочи телевизия „Евроком“ и „България он ер“.
 
Бившият депутат коментира и наболелите политически икономически проблеми в страната. Според него единственият начин да бъде спрян геноцидът, който КЕВР иска да извърши над софиянци, увеличавайки цената на природния газ с 14 процента трябва да бъде спрян. Заради това той призова всички недоволни от това поскъпване да се съберат пред сградата на КЕВР в понеделник в 14:00 часа, когато именно ще се гласува  решението. 
 
Енчев засегна и темите за източването на Здравната каса и обвини пряко за изчезването на повече от милиард от касата пряко премиера, тъй  като по думите му ние живеем в премиерска република и всичко, което се случва у нас пряко зависи от Бойко Борисов.
 
Според Енчев стъпката, която БСП предприе да напусне парламента е добра, като такъв ход би имал още по-голямо основание, ако ГЕРБ даде на концесия летище „София“