София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Версията на Цвета Таскова за инцидента на „Тракия“

Жената имала 10 години стаж като шофьор и едно наказание

6 годиниПравосъдие 16 Боряна Райчева

29-годишната Цвета Таскова, която причини катастрофата с автобус на автомагистрала „Тракия” в петък, остава в ареста.  Прокуратурата обвини жената за причиняване на смърт по непредпазливост.

Адвокатът на обвиняемата Георги Динев разказа пред Нова телевизия нейната версия за трагедията на магистралата. „Тя е започнала със скорост 110 км да изпреварва автобуса, усетила е несигурност в автомобила и не е успяла да го овладее. След като става катастрофата Цвета била в съзнание и подала веднага сигнал на тел. 112“, разказа нейният защитник.

Той подчерта, че Таскова е шофьор от около 10 години и има едно наказание - преди две години, за концентрация на алкохол в кръвта от 0,9 промила.

„Най-голямата лъжа, която се каза в залата по нейн адрес е, че Цвета не съжалява за жертвите“, посочи адвокатът. Георги Динев обясни, че обвиняемата е с висше образование и от много интелигентно семейство – баща й е авиатор в Долна Митрополия.