София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Веселин Топалов е обявен за общодържавно издирване

Съдът не можел да го намери

6 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Веселин Топалов е обявен за общодържавно издирване. Бившият световен шампион по шахмат не се е явил за пореден път на делото, което бившият председателна шахматната федерация Стефан Сергиев води срещу него за клевета.

Делото е от две години, а Сергиев се жали от това, че Топалов го е нарекъл агент на Държавна сигурност в открито писмо през 2015 година.

„От изнесените наяве неотдавна документи се разбира, че Стефан Сергиев е бил доносник на ДС, което само по себе си го лишава от моралното право да говори за принципи.По мое мнение сред тези хора (работили или донасяли в ДС) има наистина талантливи и отлично подготвени хора, но Ст. Сергиев не е такъв“, написа тогава Топалов.

Бившият световен шампион не се е явил на нито едно от съдебните заседания в Софийския районен съд и след като е констатирал, че не са изчерпани възможностите той да се яви доброволно, е постановил да бъде обявен за общодържавно издирване.