София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Вятърът събори огромен къс изолация от блок в София

Няма пострадали при инцидента

6 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

Силният вятър днес причини падането на огромен къс строителна изолация от блок. Парчето, което е около 70 квадратни метра, се е сринало от блок 9 в Студентски град, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал рано тази сутрин в близост до входа на сградата,от която постоянно влиза и излизат студенти. По чудо няма щети и пострадали.

По думите на студентите, сее чул силен трясъкот падането на изолацията. Някои от тях веднага са излезли, за да преместят автомобилите, които са се оказали на метри от срутената изолация.

От пресцентъра на Университета за национално и световно стопанство веднага са сигнализирали фирмата, извършила санирането на блока. Вече са започнали дейности по обезопасяване и разчистване на терена. Освен това, от УНСС уточниха, че ще се търси отговорност от фирмата за качеството на извършеното саниране.