София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вицепрезидентът: Често големите думи изместват големите каузи

Йотова присъства на празника на град Ракитово

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Много често днес големите думи изместват големите каузи. Не е достатъчно само да получим потупване по рамото отвън, да ни признаят от Европа, важно е и да се обърнем към проблемите на българските граждани. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Ракитово, където бе официален гост на празника на града, отбелязван на 7 юли. Според нея политиците са в дълг към българските граждани, защото истински лидери са онези, които се обръщат към проблемите на малкия човек и намират смисъл в това да помагат.

Жителите на Ракитово са пример, че когато има общи мечти и идеи родното място се развива, посочи вицепрезидентът. Много времена са минали от основаването на града, много неща са се променили, но едно остава неизменно – сплотеността на хората, подчерта Илияна Йотова. Тя припомни интересното минало на Ракитово - от древните траки и римляни, през Възраждането до наши дни. Имате уникален шанс да живеете на място, надарено не само с природа, но и с история, каза вицепрезидентът и допълни, че от Ракитово са тръгнали бележити българи – писатели, учители, лекари, музиканти и хората са най-голямото богатство на града. Илияна Йотова пожела на жителите на Ракитово Часовниковата кула - един от символите на града, да продължи да отмерва бъдещи успехи и поколения, които ще оставят по нещо от себе си.

Вицепрезидентът връчи плакет и грамота на тазгодишния носител на званието „Почетен гражданин” и почетни знаци на изявени жители на общината с принос в сферата на икономиката, образованието, културата, музейното дело. За своята ангажираност към Ракитовския край Илияна Йотова получи от председателя на Общински съвет Нина Димова символичен подарък – дърворезба от местен автор.

По-рано през деня Илияна Йотова се срещна с кмета на община Ракитово Костадин Холянов.