София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Високо напрежение пред Столична община

ГЕРБ и БСП на нож, червените искат оставката на Фандъкова

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Високото напрежение пред сградата на Столична община, породено от некачествените ремонти на улица "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Свети Седмочисленици", продължи няколко часа. Над 150 разгневени граждани се събраха, за да заявят на общинарите, че няма да позволят в техния града да властва безвкусицата.
 
Малко след началото на организирания протест, атмосферата на "Московска" 33 се нажежи до червено. Наложи се полицията да се намеси и да задържи мъж, който се опита да проникне в сградата на общината. Той беше отведен в един от полицейските автомобили, а  други от недоволните се опитаха да спрат полицаите да отведат задържания.
 
Присъстващите  настояваха за оставка на кмета Фандъкова и за непрекъснат контрол на целия инвестиционен и строителен процес в София. 
Недоволството им прерасна и в гневни изблици, като се стигана и до  разбиване на  оградата на строителния обект до общината.
 
Час по-късно на самия "Граф Игнатиев"  представителите на софийската организация на БСП дадоха извънреден брфинг, в който заявиха, че столичният градоначалник следва да понесе отговорността си.
 
Малко след началото на  брифинга на Столетницата, неочаквано към него се присъединиха депутати от ГЕРБ. Така  леви и десни влязоха в остър спор за това кога "Графа" е бил по-хубав -сега или преди и представиха представиха снимки за сравнение.
 
В крайна сметка консенсус между двата враждуващи лагера на БСП и ГЕРБ по отношение на това по-добре или по-зле изглежда сега "Граф Игнатиев" не беше постигнат, а крайната оценка ще бъде дадена от софиянци през март, когато ремонтът приключи окончателно.