София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Висше училище по телекомуникации и пощи среща студентите и бизнеса

Университетът е правоприемник на Държавното телеграфопощенско училище от 1881 г.

7 годиниОбразование 1 Боряна Райчева

Висше училище по телекомуникации и пощи отвори своите врати, за да срещне студентите с работодателите, а също така и даде възможност на кандидат-студентите да опознаят с атмосферата и духа на Висшето училище.
Презентации изнесоха едни от най-големите компании в страната, споделяйки какво очакват да видят в един бъдещ кандидат за работа.
Висшето Училище Колеж по телекомуникации и пощи е правоприемник на Държавното телеграфопощенско училище, което е основано с указ на княз Александър I на 31 декември 1881 г.
Oт 26 май 2015 г. Колежът по телекомуникации и пощи е преобразуван във Висше училище по телекомуникации и пощи, с предмет на дейност:
обучение на специалисти с висше образование по специалности от професионални направления „Комуникационна и компютърна техника“ и „Администрация и управление“.
Днес Висшето училище се нарежда сред едно от най-бързоразвиващите се учебни заведения, предоставяйки адекватна подготовка, отговаряща се на бързите темпове на развитие на