София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВМРО: „Белене“ трябва да се реализира

Според Милен Михов ГЕРБ вече е в предизборна кампания

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За ВМРО АЕЦ „Белене“ е голям инфраструктурен проект, който трябва да се реализира. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от Патриотичния фронт Милен Михов. Според него парламентът е отхвърлил предложението за рестарт на проекта, тъй като партиите са влезли в предизборна кампания.

Депутатът коментира, че експертите вече не говорят за печалба от „Белене“, а за минимизиране на щетите. Заклеймяването на „Белене“ като руски проект в никакъв случай не води до добри решения, каза още Михов.

Той посочи, че позицията на ВМРО е, че България трябва да развива ядрената си енергетика, която е най-изгодна и най-безопасна за страната.

Според него за ГЕРБ предизборната кампания вече е започнала и това личи не само от отхвърлянето на предложението за рестарт на „Белене“, но и по програмата за борба с битовата престъпност, която е приета едва, след като правителството на Бойко Борисов е подало оставка.