София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Военните полицаи тръгват на психотерапии

Психолозите ще трябва да се трудят и зад граница

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Служители от Военна полиция, за които специалисти са преценили, че имат нужда ще бъдат включвани в групови "психологически интервенции". Освен групови ще бъдат провеждани и индивидуални терапии, предвижда проект на инструкция за психологическото осигуряване на кандидатите за работа и вече назначените в звеното кадри.

Въвежда се също изискването служителите да преминават през писмен психотест и допълнително през интервю, което ще се провежда от експерт. При кандидатстване за работа задължителни "прегледи" ще се провеждат и при присвояване на първо офицерско звание "лейтенант", преназначаване или заемане на шефска длъжност във "Военна полиция".

Заради напрежението и стреса на прегледи и терапии ще бъдат задължително подлагани и служителите под пагон, които са участвали или предстои да се включат в мисии зад граница.


Пригодни за служба на съответната длъжност военни полицаи са само тези с положителен резултат от тестовете, които ще имат едногодишна давност. Това на практика означава, че служителите във "Военна полиция" трябва да преминават през проверка всяка година.

 

За прегледите ще отговарят психолози на щат в службата. Освен на родна земя психолозите ще трябва да се трудят и зад граница, тъй като ще трябва да придружават включените в контингентите ни униформени служители, предвижда още проектът на инструкцията на МО.