София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВОЖДЪТ КИМ ЧЕН-УН ПОДГОТВЯЛ КИБЕРАТАКИ СРЕЩУ ЮЖНА КОРЕЯ

СЕУЛ В ГОТОВНОСТ СРЕЩУ ПРОВОКАЦИИТЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Южнокорейският президент Парк Гън-хе е разпоредил на отговорните власти страната да бъде в „пълна готовност” за осигуряването на сигурността на гражданите в светлината на възможни терористични атаки от страна на Северна Корея.

Сеул „трябва да бъде в пълна готовност срещу провокация от страна на Северна Корея”, настоява Парк Гън-хе, цитирана от южнокорейската агенция „Йонхап”, цитирана от news.bg.

Тя добавила, че вождът на Северна Корея Ким Чен-ун твърди, че е наредил на отговорни лица да се съсредоточат върху разработването на способностите за извършване на терористични и кибератаки срещу Южна Корея.

Преди дни Южна Корея повиши нивото на опасност от кибератаки, за да предотврати възможна агресия от страна на Пхенян в киберпространството. Това беше сторено от Сеул и след ядрените и ракетните тестове на изолираната комунистическа държава по-рано през годината.

Източник: faktor.bg