Гледай
на живо

Волейболистите паднаха от Бразилия в Световната лига

Предстоят мачове срещу Сърбия и Аржентина

Волейболистите паднаха от Бразилия в Световната лига Националният отбор по волейбол загуби с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) срещу Бразилия в мач от Световната... thumbnail text

Националният отбор по волейбол загуби с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) срещу Бразилия в мач от Световната лига. Селекционерът Пламен Константинов предварително беше отписал мача, за да запази силите на основните си играчи за мачовете със Сърбия и Аржентина.

Константинов започна мача с резервите - Георги Сеганов, Жани Желязков, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев, Мартин Атанасов и либеро Владислав Иванов – които не бяха в състояние да се противопоставят опитните бразилци.

В първия гейм Бразилия поведе с 9-0 преди нашите да запишат точка. Във втория българският отбор показа известни съпротивителни сили, а в третия в игра влязоха Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Николай Пенчев, Николай Николов и Теодор Салпаров.

Това поизравни силите, но все пак бразилците успяха да спечелят и този гейм, а с това и победата, което ги изведе на трето място във временното класиране с 16 точки.

В другия мач Сърбия победи Аржентина с 3-2 и със 17 точки и се класира за финалната шестица.

С 8 точки България е на 9-а позиция и ще гони победи в следващите два мача в опит да се класира за финалите.