София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ВОЛЕН СИДЕРОВ СЕ ОТКАЗА ОТ ПОСТА СИ В КОМИСИЯ ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА

Председателят на "Атака" ще напусне поста на заместник-председател

9 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да е заместник председател на комисията по външна политика. Депутатът е внесъл заявление за отгляне от поста.
Волен Сидеров е внесъл в деловодството на Народното събрание заявление за оттегляне от зам.-председателския пост в парламентарната Комисия по външна политика, съобщиха от пресцентъра на партията.Сидеров категорично отказва да заема каквито и да е било ръководни постове. Той е бил предложен за този пост от колегите му от парламентарната група на "Атака" без неговото съгласие и одобрение и в негово отсъствие, допълват от партията. Активистката група "Ранобудните студенти", възникнала по време на протестите срещу кабинета "Орешарски", настоя Волен Сидеров да подаде оставка като зам.-председател на комисията по външна политика, а Делян Пеевски изобщо да напусне парламента.