София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Воля“ смята, че обещанието за 300 лева пенсия е възможно

Депутатът Пламен Христов обяви, че партията е против концесията на софийското летище

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Като хора, които идват от бизнеса, ние бяхме изненадани от бавното темпо, с което работи парламентът. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от „Воля“ Пламен Христов.

Според него „Воля“ е успяла да промени темпото на работа на Народното събрание, а лидерът на партията Веселин Марешки неколкратно е приканил депутатите да не губят време.

Успяхме да внесем в Народното събрание промени в нормативната уредба зачастните съдебни изпълнители и да попречим да лобистките поправки в Закона за земеделските земи, отчеет Христов.

Той потвърди, че „Воля“ остава против концесията на летище „София“ и посочи, че е глупаво да се дава на концесия печелившо предприятие, за да може с парите от него да се спаси губеща фирма.

Депутатът коментира, че при оптимизиране на разходите в бюджета, минималната пенсия от 300 лева е възможна и каза, че „Воля“ ще внесе законопроект за това.

Пламен Христов каза още, че партията потвърждана ангажимента си за евтини жилища за млади семейства и ще предприеме конкретни стъпки за това.