Гледай
на живо

Време за училище дойде!

15 – септември: Започна новата учебна година

Време за училище дойде! Така започна новата учебна година в столичното 12 СОУ „Цар Иван Асен Втори. На днешният 15-и с... thumbnail text

Така започна новата учебна година в столичното 12 СОУ „Цар Иван Асен Втори. На днешният 15-и септември дворът беше изпълнен с деца и родители, които изпращат ваканцията и се връщат към училищните задачи. А най развълнувани, разбира се са най-малките. Тази година прага прекрачват три паралелки.

Не по-малко развълнувани бяха и останалите ученици, дошли на тържеството. Специално участие взе Националният гвардейски представителен оркестър, който освен химна, изпълни и песен на Майкъл Джексън, която стана фон на танца на малките мажоретки от 3 „г“ клас. Роклите на малките дами, са дело на една от майките, завършила моден дизайн. Те са ушити на ръка, а поводът бил благотворителен концерт, в подкрепа на деца от училището.

Оказаната чест от Гвардейския оркестър, да присъства на откриването, беше отличена със специална грамота на училището с восъчен печат – копие на монетата на Цар Иван Асен II.

Същинските учебни занимания обаче, започват от понеделник. 12-о СОУ посреща учениците и учителите с обновени части на сградата.

Ремонтирани са малкият физкултурен салон, главното стълбище, някои класни стаи. Откъм технологии са поставени проектори.

Не на последно място са и новите попълнения в състава на учителите, някой от които за първи път влизат в тази професия.

А от понеделник безгрижните игри ще намалеят драстично, за да отстъпят място на уроците и знанията.