София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Временна промяна на движението в центъра на София

Временната организация важни за района около стадион „Васил Левски“

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Въвежда се временна организация на движението в столицата. Причината е предстоящата футболна среща между националните отбори на България и Холандия, която ще се състои днес. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 20.00 до 24.00 часа на моста пред стадион „Васил Левски“; на ул. „Ген.Гурко“, между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, изключение има само за местата, означени със служебен абонамент за паркиране.

Забраняват се престоят и паркирането от 20.00 часа до приключването на футболния мач. По преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на автомобили в двете посоки в района на пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“, бул. „Драган Цанков“ и между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „П.К. Яворов“. Забраната не важи за градския транспорт.

От 19.30 часа ще се проведе шествие с марврук ул. „Кърниградкса“ по бул. „Витоша“, ул. „Алабин“, ул. „Ген. Гурко“ до стадион „Васил Левски“. От 18.00 часа до приключване на мача се въвежда промяна в маршрута на автобус от линията 75, който се скъсява до Военна академия.