София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Временният кмет на „Младост“ подаде оставка

Клисуров заяви, че не иска да бъде политическа пионка

6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Временно изпълняващият длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров подаде оставка, съобщава БГНЕС. Клисуров обяви решението си  в профила си във Facebook.

„Аз съм член на инициативата „Зелен Младост” и отказвам да си „цапам“ ръцете с унищожаването на зелените площи на „Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с основно мое право – да откажа определен пост или длъжност, което направих с декларирания ми самоотвод. Още повече, че с колегата арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено“, пише Клисуров, като подчертава, че това е „нещо нормално за тази „правова” държава“.

„В тази политическа игра аз не желая да съм пионката", пише още той и допълва, че арх. Румен Русев, който беше доскорошен заместник на арестуваната за подкуп кметица Десислава Иванчева, ще се справи много по-добре на поста.

„Понеже ще тръгнат спекулации, строежи не съм пускал. Приех временно решението на Общинския съвет, защото като ръководител на ресор образование бях наясно, че в създалия се административен вакуум няма кой да разпореди плащанията към детските градини и училищата. Отговорност към тези институции и работещите в тях мога да поема. Отговорност за пускане на строежите – не”, написа още Клисуров във Facebook.

Според него управляващите трябва да променят градоустройството и законите и „те да започнат да защитават не само инвеститорските и финансови интереси за милиарди, но и отделния човек, неговото здраве и здравето на децата ни”.