София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Времето в България остава облачно

На места в равнините ще се появи и мъгла

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Пред следващото денонощие времето ще е облачно. През нощта сняг ще превалява в Южна България и Предбалкана.

Утре преваляванията ще са на места, главно в южната половина на страната. След обяд ще спират, а облачността над северозападните райони временно ще се разкъса. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 8° и минус 3°, максималните – между минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен северен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от минус 2° до 1°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е от 2 до 4 бала.

През следващите дни от север-североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат, минималните - значително. В четвъртък през първата половина от деня ще бъде предимно облачно, все още на отделни места, главно в планинските райони в Западна България е възможно да превали слаб сняг. По-късно облачността ще се разкъсва и ще намалява, в петък на места и до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север.