София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Времето в неделя остава слънчево

В следобедните часове са възможни заоблачавания

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В неделя най-ниските температури у нас ще бъдат от 16 до 21 градуса. Времето над страната ще бъде слънчево. Следобед над Западна България ще се развива купеста облачност.

Вятърът ще бъде слаб, до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, по крайбрежието на морето 29, 32. През нощта в крайните западни райони ще превалява и прегърмява.

Над планините времето ще бъде слънчево. Следобед главно в Западна Стара планина и над Рила и Пирин ще се развият купести облаци. Вятърът ще бъде слаб до умерен то североизток, по-късно през деня ще се ориентира от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.

По Черноморието времето също ще бъде слънчево. Малко облаци ще има следобед. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Вълнението ще бъде слабо , до умерено по северното крайбрежие. Дневните температури ще достигат 28, 32 градуса. Температурата на морската вода е 24, 26 градуса.

В понеделник на много места ще превали и прегърми – преди обед над западната половина на страната, а следобед над източната. Във вторник ще бъде хладно и ветровито с условия за превалявания преди обед над североизточните и югоизточните райони. В сряда ще настъпи подобрение на времето. Ще бъде слънчево. Утрото ще бъде хладно, но през деня ще се затопля. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Дневните температурите ще доближават и надхвърлят 30 градуса.

На този ден най-студено е било в София плюс 7.6 през 1950г, а най-топло в Плевен 41.8 през 1915 г.