Гледай
на живо

Все още 11 села са без ток

Остава много студено

Към 9 януари общо 11 села са все още без ток, съобщават от кризисния щаб по зимната обстановка. 10 села са в Силистренска област, а 1 – в Шуменска. Според рехионалната министърка в оставка Лиляна Павлова критична остава ситуацията в Шуменска, Силистренска, Добричка и Монтанска.

Оранжев код за много ниски температури е обявен за 9 януари за 4 области на България – София град и област, Кюстендил и Перник. За останалата част на страната е в сила жълт код.

В областите с оранжев код минималните температури са между минус 20 и минус 17 градуса, максималните - до минус 13.

Студено щи в останалите части на България.

Слаби превалявания от сняг. Минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17° и минус 12°, а максимални - между минус 15° и минус 10°.

Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под минус 20°.

Максималните ще са между минус 10° и минус 5°. По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в източната половина от страната.

В сряда в сутрешните часове все още ще превалява в североизточните райони, след обяд валежите ще спрат. Вятърът ще отслабне и ще стане западен. Облачността ще се разкъсва и бързо ще намалява. Температурите ще се повишат слабо.

В четвъртък дневните температури ще се повишат още, повече слънце ще има в планинските райони, а в равнинната част от страната на места ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.