София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Втора среща Борисов- Нетаняху в рамките на четири месеца

Израел- домакин на световен форум по контратероризъм

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Среща на четири очи ще проведе утре Бойко Борисов с израелския си колега  Бениямин Нетаняху. Това ще е втора среща между двамата за тази година, след разговорите им в началото на юни. Тогава израелският премиер заяви: Израел никога няма да забрави геройството на българския народ за спасяването на евреите. 
 
Премиерът Борисов кацна в Израел този следобед за работна  двудневна визита. Веднага той се включи в  годишната конференция на Международния институт по контратероризъм, която се провежда в град  Херцлия. В края на двудневното си посещение Борисов  ще участва в откриването на паметник символ на подвига на българите за спасяването на евреите през Втората световна война. На тържествената церемония, която ще се проведе в парка  "Чарлз Клор" в Тел Авив , ще присъства и Нетаняху. Откриването е в годината, когато се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи.