София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вторник започва с разкъсана облачност

Максималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Във вторник минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, по-ниски в котловините. Сутринта на места в низините видимостта ще бъде намалена. През деня времето над по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

Повече облаци ще има около и след пладне над Западна България. Ще духа слаб, в Дунавската равина и по Черноморието до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.

Над планините ще бъде ветровито, с разкъсана облачност, по-значителна през втората половина на деня. Снежната покривка ще продължи да се топи. На 2500 м височина максималната температура ще достига 2 градуса, а на 1500 м около 8 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево, с временни заоблачавания следобед. Вятърът ще бъде умерен от северозапад, постепенно отслабващ следобед. Температурите на въздуха ще достига 17, 19 градуса.

В сряда след сутрешните мъгли на места в низините, през деня ще има по-съществени заоблачавания. На места около планините ще превали дъжд, но без съществени валежни количества. В четвъртък времето ще бъде слънчево и през деня ще се затопля до 18, 23 градуса. Западен вятър бързо ще подобри видимостта.

В петък до обед ще бъде слънчево. Следобед вятърът ще се усилва и ще започне заоблачаване. В събота ще бъде по-хладно и ветровито, с разкъсана облчаност, по-значителна и с условия за слаб дъжд над Източна България.

На този ден най-студено е било в София минус 0.7 през 1920 г, а най-топло в Пловдив 32.5 през 1935 г.