Гледай
на живо

Вълна от ученически протести в САЩ

Децата искат забрана за свободната продажба на оръжия

Вълна от ученически протести в САЩ Вълна от демонстрации на ученици заля вчера Съединените щати от щата Аризона на югозапад до Мейн на ... thumbnail text

Вълна от демонстрации на ученици заля вчера Съединените щати от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток. Младите хора протестират срещу насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, предаде Асошиейтед прес.
Протестите се разпространяваха от училище на училище и от щат на щат, като младежите споделяха плановете се за демонстрации в социалните мрежи.
Някои от проявите продължаваха точно 17 минути, колкото на брой бяха убитите в Паркланд.
Няколкостотин ученици от Мериленд не се явиха на занятия, за да направят митинг във Вашингтон. Стотици излизаха от училищните сгради за протест през обедната почивка в градове от Чикаго, Илинойс, до Остин, Тексас.
По повод кръвопролитието във Флорида вчера президентът Доналд Тръмп обеща, че неговата администрация ще засили мерките за контрол върху хората, които придобиват огнестрелно оръжие.
"Ние ще бъдем много строги с проверките на миналото, ние ще поставим много силен акцент върху проверките на душевното здраве", каза той в Белия дом на среща с ученици, учители и родители, включително от гимназията във Флорида.