София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Въоръжен задържа заложници в боулинг зала в Англия

От полицията уточняват, че не става въпрос за терористична атака

6 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Посетители в боулинг клуб MFA в централния английския град Нанитън, графство Уоркшир, бяха задържани за заложници от въоръжен мъж, съобщи в. „Дейли мирър”. Нападателят бил въоръжен с пистолет, пише изданието, но според свидетелски показания, става въпрос за въоръжен с рязана пушка мъж. 

"Според „Дейли мейл” престъпникът държи двама души. По показания на собственика на боулинг залата става въпрос за двама служители, работещи там. Местната полиция съобщи в Twitter, че в Бермуда парк в Нанитън, където е центърът за развлечения с боулинг залата, е "станал инцидент".
Въоръжения мъж е взел за заложници двама служители в боулинг зала на комплекса, каза главният изпълнителен директор Мехди Амсхар за Sky News.

По данни на в. "Сън" неизвестният държи хора в клуб MFA, а над зоната на инцидента кръжи полицейски хеликоптер. Органите на реда са блокирали входа за киносалона „Одеон”, детска площадка и фитнес зала. Някои хора са се заключили в киносалона и в тоалетните на ресторант в парка - по препоръка на силите на реда, пишат английските медии. 30 служители на реда са пристигнали на местопроизшествието. От полицията в Уоруик уточниха, че не става въпрос за терористична атака.