Гледай
на живо

Върховната Рада обвини САЩ в подбуждане на военен конфликт

Мураев обяви, че Вашингтон няма да позволи мир в Украйна

САЩ не се интересуват от прекратяване на военния конфликт в Украйна, а правят всичко, за да го продължат.  Това каза депутатът от Върховната Рада на Украйна Евгений Мураев заяви пред новинарския канал NewsOne.

Според него Украйна трябва да установи мир на своята територия и да премахне всички санкции, наложени от сегашното правителство, за да се върнат към познати отношения със съседните страни и да съживят икономиката. Вашингтон обаче няма да позволи подобно развитие на събитията, тъй като, според Мураев, ограничителните мерки са насочени към отслабване на ЕС и Русия.

"Това са два геополитически врагове на Съединените щати, поради което, чрез външно управление, подбуждат по всякакъв възможен начин военен конфликт на територията на нашата страна", каза политикът.

Мураев подчерта, че сегашното украинско правителство се поддава на Вашингтон по този начин "изменя на родината".

Украинските власти през 2014 г. започнаха военна операция срещу самопровъзгласените ЛНР и ДНР, които заявиха независимост след преврат през февруари 2014 г. в Украйна. Според последните данни на ООН повече от десет хиляди души са станали жертви на конфликта.