София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Взрив пред съдебната палата в Измир, двама от нападателите са убити

Ранени са 10 души

7 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Взрив е избухнал на паркинг пред сградата на съда в турския град Измир. По информация на Си Ен Ен тюрк се е взривила кола-бомба на паркинг, който се ползва от съдии и прокурори. Според информация на властите полицията е ликвидирала двама нападатели и издирва трети.

„Взривът е причинен от кола-бомба“, заяви общинския генерален секретар Бугра Гьокче. Източници от силите за сигурност съобщават, че двама души са били убити след взрива и че трети се издирва. Източници от здравните власти съобщават, че най-малко десет души са били ранени и докарани в болница.

Нападението се е случило към края на смяната пред врата на съда, използвана от съдиите, прокурорите и чиновниците. Ранените са закарани в болницата. На място са извикани сапьори в случай, че някой от терористите не носи пояси с експлозиви. Полицейското присъствие е засилено на основните пътища към града.

Губернаторът на турската провинция Измир Ерол Айълдъз заяви, че най-вероятно терористите от ПКК стоят зад нападението.