София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

За двоен скок на учителските заплати и ревизия на инвалидните пенсии се разбраха ГЕРБ и Патриотите

Утре се очаква обявяване на окончателната управленска програма

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

При поредния кръг от преговори между ГЕРБ и Патриотите са били обсъдени още въпроси, свързани с отбраната, правосъдието и образованието. Очаква се окончателният вариант на управленската програма да бъде обявен утре, а след това да се пристъпи към реденето на кабинета. Двоен скок на учителските заплати и ревизия на инвалидните пенсии. За това се договориха бъдещите партньори в управлението от ГЕРБ и Обединените патриоти. Докато част от ГЕРБ преговаряха за бъдещото управление, лидерът Бойко Борисов се видя с опозицията в лицето на ДПС.
На срещата председателят Мустафа Карадайъ предложил парламентът да приеме обща управленска програма до председателството на ЕС догодина. „На всички им е ясно, че ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това е вече не само несериозно, не само тежко за държавата, не само политическа криза с необратими последици, ами ще рухне и икономиката. Независимо че с ДПС програмите ни съвпадат по много теми, ще се опитаме да работим добре като управляващи и опозиция”, заяви след срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.