София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

За любов и милосърдие призова Негово светейшество Патриарх Неофит

Той ще отслужи празнична литургия в "Св. Александър Невски"

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Празникът Възкресение Христово изпълва сърцата на милиони хора с любов и радост, вдъхновява ни за добри дела, помага за утвърждаването в обществото ни на такива непреходни ценности и нравствени ориентири като грижа за бедните, страдащите и изнемогващите, любов към ближните, милосърдие и състрадание, казва патриарх Неофит в обръщението си към българския народ за предстоящото Възкресение Христово – Великден.

Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем, да се трудим и преодоляваме несгодите на земното битие, без да униваме, заявява Негово светейшество.

"Да възнесем горещи молитви към Господа да просвети с дух на мъдрост, разсъдителност и човеколюбие нашите управници, да ни запази от природни бедствия, междуособици, нашествия на другородци и от всяко зло, да утвърди страната и народа ни в мир и съгласие и в истинската и спасителна православна вяра", призовава в обръщението си към народа българският патриарх.

Негово светейшество ще оглави празничната Патриаршеска Света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".Тя ще започне в 09:30 часа.