София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха 29 нелегални мигранти във влак на Централна гара

Някои от тях са забелязани по покрива на влака

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Група от 29 нелегални мигранти беше заловена вчера на Централна гара - София. Бежанците бяха задържани при акция на полицията, организирана по подаден сигнал за съмнителни хора на гарата. Чужденците са се предвижвали с товарен влак по направление Турция - Австрия.

Мигрантите са били открити във вагон със скъсан брезент. Някои от тях са забелязани на покривите на вагоните.
В товарния влак са задържани 9 мъже, 14 жени и 6 деца, уточни директорът на столичната полиция Ивайло Иванов. Всички те са сирийци, в добро здравословно състояние, без документи за самоличност. Властите изясняват самоличността им.

Проверка се извършва и на влака. На перона има и камери, записите от които към момента се разглеждат. Полицаите се опитват да установят къде и как бежанците са се качили във влаковата композиция. Изяснява се дали те са влезли във влака на територията на страната ни или са преминали с него границата ни с Турция.