София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха близо 20 хърватски фенове в София

Мачът "Славия" - "Хайдук" премина без нарушения на обществения ред

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Без нарушения на обществения ред приключи футболната среща "Славия" - "Хайдук" в София, съобщиха от МВР.

Столичната полиция съвместно със служители на реда и от други структури на МВР предприеха мерки за гарантиране на сигурността преди и по време на мача.

На ГКПП Калотина при съвместни проверки на екипи от ГД "Гранична полиция", Агенция "Митници" и командировани служители на Дирекция "Жандармерия" не бе допуснат да влезе  микробус с фенове на Хайдук, в който са открити пиротехнически изделия и предмети, забранени за носене при посещение на спортни срещи. Хърватски фен е задържан на границата заради притежаване на наркотични вещества.

При проверки на филтровъчните пунктове на територията на София са задържани още 18 футболни фенове на гостуващия отбор, пътували с микробуси. При проверките е установено, че носят пиротехнически изделия и забранени предмети.

Непосредствено преди влизане на стадиона, с наркотици е задържан един от хърватските  фенове.

При оттеглянето с автомобили на привържениците на гостуващия отбор, в района от моста над Ломско шосе, по движещата се колона посока изход от столицата е хвърлен твърд предмет. Няма данни за пострадали при инцидента, но е пукнато стъкло на един от чуждестранните автомобили.